100% kidsproof zalm uit de oven mét broccoli

Voor het weekend nog een kidsproof receptje nodig? Deze ovenschotel komt hier regelmatig op tafel, en is altijd een succes. Eerst smeerde ik de zalm niet in met mosterd, omdat ik dacht dat het te pittig zo zijn voor de dames… Niets bleek minder waar! Emilia zei onlangs: ‘dit is echt het lekkerste zalmpje ooit, Mammie!’. Daar doe je het toch allemaal voor, niet waar?

Ingrediënten voor twee kinderen: 1 stronk broccoli, 1 zakje aardappelpartjes in schil, 2 zalmfilets à 150 gram, een eetlepel Zaanse mosterd, olijfolie, eventueel wat peper en zout.

Aan de kook: verwarm de oven voor op 220 graden. Bak een ruime ovenschaal (ik gebruik mijn braadslee) en doe daar de aardappelpartjes in. Bestrooi ze met wat olijfolie en eventueel wat peper en/of zout. Zet de partjes 15 à 20 minuten in de oven. Zo worden ze alvast lekker bruin. Snijd nu de broccoli in kleine roosjes en kook deze 3 minuten. Haal de aardappeltjes uit de oven, schep de aardappeltjes goed om. Leg de broccoli bij de aardappels en de vis erop. Smeer de zalmfilets aan de bovenkant in met een beetje mosterd. Zet de schaal terug in de oven en bak dit nog 15 min. Bon appetit!zalm uit de oven

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers