Artie Farty!

Nog een paar meivakantiedagen te gaan. Maar wat gaan we doen? Iets kunstzinnigs! Wat mij betreft kun je niet vroeg genoeg beginnen met een museumbezoek of een creatief project thuis. Begin klein, zou ik zeggen. Vandaag tip ik je twee boeken die je op een vrolijke manier wegwijs maken in de artistieke wereld met kinderen.

Artie Farty is hét handboek voor niet-zo-heel-creatieve ouders. Ontdek hoe kinderen naar kunst kijken en hoe je van een museumbezoek met kinderen een feest maakt. Doe ideeën op voor kunstzinnige zelfmakers en zie wat je allemaal kunt doen met kinderkunst. Emilia kwam na het bekijken van dit boek op het idee om zelf een expositie samen te stellen in haar kamer.

Artie Farty LAB gaat nog een stap verder. Dit boek is perfect voor kinderen en volwassenen die graag knutselen of koken. Hét receptenboek voor kundige koks, stoere alchimisten, creatieve knutselaars en duurzame doe-het-zelvers. In keukenkastjes staan zonder dat je het door hebt tientallen producten waarmee je te gekke knutselmaterialen kunt brouwen. Denk aan brooddeeg of perfect kneedbare klei, maar ook papier, oerverf en zelfs sneeuw kun je in een handomdraai zelf maken. In dit handzame boek zijn ruim twintig recepten verzameld voor de uiteenlopende knutselmaterialen. Bei boeken zijn geschikt voor kids vanaf een jaar of vijf. Veel plezier!

Artie Farty

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers