Back to Basic Cupcake

Altijd fijn om een basis receptje voor cupcakes bij de hand te hebben. In een vogelvlucht gebakken en super geschikt als feestelijke traktatie of taartje bij de thee. Deze zijn ook nog eens ‘un petit peu’ gezonder aangezien de boter is vervangen voor kokosolie en de kristalsuiker door palmbloesemsuiker. En om Martine Bijl te citeren: Iedereen klaar? Bakken maar! 

Ingrediënten voor ongeveer 12 cupcakes: 200 gram cakemeel, 160 gram palmbloesemsuiker, 160 gram kokosolie, 2 eieren, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, drie eetlepels melk.

Aan de kook: Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Zorg dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn. Mix met een Kitchenaid of handmixer de kokosolie smeuïg en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Klop dit tot een romige en luchtige massa. Voeg de eieren stuk voor stuk toe. Wacht met het toevoegen van het tweede ei tot het eerste ei helemaal is opgenomen door de massa. Klop het geheel na het tweede ei zeker een paar volle minuten op hoge snelheid. Schep het bakpoeder door de cakemeel. Voeg de cakemeel en de melk nu in drie delen aan het mengsel toe. Mix het beslag nu weer een paar minuten op volle toeren. Pak een muffinplaat en voorzie deze van papieren vormpjes. Vul ze vervolgens tot ongeveer driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in 25 á 30 minuten lichtbruin en gaar. Je kunt testen of de cakejes gaar zijn door een satéprikker in het cakeje te steken. Blijft de prikker zo goed als droog dan zijn de cupcakes gaar. Laat ze na het bakken een paar minuten in het blik afkoelen en en vervolgens nog enige tijd uit het blik. Je kunt de cupcakes makkelijk een paar dagen in een afgesloten trommel bewaren en invriezen kan ook perfect. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers