Bananen pannenkoekjes met havermout

Ontbijten met bananen pannenkoekjes is altijd feestelijk begin van de dag. Ik bak ze niet alleen in het weekend, maar juist ook op een saaie dinsdagochtend. Omdat de dames dan naar school gaan, verstop ik wat havermout in de pannenkoeken voor extra energie. Ik geef je mijn recept.

Mijn basisrecept voor bananen pannenkoeken is hier sowieso geliefd. De meisjes vinden ze lekker, en ik vind het fijn dat ze vullend en tegelijkertijd vrij van koolhydraten zijn. Aangezien ik maximaal twee porties koolhydraten per dag eet, bewaar ik die dan vaak liever voor ’s avonds en ’s middags. Soms is het fijn om wel wat extra energie aan je ontbijtje toe te voegen en dus maak ik dan bananen pannenkoekjes met havermout!

Ingrediënten per 2 personen: 1 rijpe banaan, 2 eitjes, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, een theelepel kaneel, vier eetlepels havermout, olijf- of kokosolie om in te bakken.

Aan de kook: pureer met de staafmixer alle ingrediënten tot een glad beslag. Verhit in een koekenpan een klein beetje olie. Ik gebruik vaak kokosolie voor dit ontbijtje. De lichte kokossmaak past perfect bij banaan. Bak pannenkoekjes echt in het formaat van een ‘american pancake’. Je kan ze echt het beste zo compact bakken aangezien je ze dan ook het makkelijkst kunt omdraaien. Ik raad je ook aan een gladde spatel te gebruiken. Zoals je merkt heb ik even moeten uitvogelen hoe en wat… maar goed als ze dan eenmaal aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, hoef je ze alleen nog met je favo topping te versieren. Bon appetit!

Bananenpannenkoekjes

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers