Bananen Pannenkoekjes

Happy Sunday! Wij starten de zondag altijd met feestelijk ontbijtje en natuurlijk kan een hoge stapel pannenkoeken daarbij niet ontbreken. Wedden dat jij de ingrediënten voor dit recept in huis hebt?

Toen ik voor het eerst deze bananen pannenkoekjes bakte was ik ronduit verbaasd. Ik had niet verwacht dat ze zouden smaken, laat staan eruit zouden zien als echte pannenkoeken. De bonus van deze variant is uiteraard de zachtzoete smaak van banaan. Natuurlijk zijn ze ook nog eens mega gezond want er komt geen melk of tarwe aan de pas. Ok, let’s bake!

Ingrediënten per 2 personen: 1 rijpe banaan, 2 eitjes, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, olijf- of kokosolie om in te bakken.

Aan de kook: pureer met de staafmixer alle ingrediënten tot een glad beslag. Verhit in een koekenpan een klein beetje olie. Ik gebruik vaak kokosolie voor dit ontbijtje. De lichte kokossmaak past perfect bij banaan. Bak pannenkoekjes echt in het formaat van een ‘american pancake’. Je kan ze echt het beste zo compact bakken aangezien je ze dan ook het makkelijkst kunt omdraaien. Ik raad je ook aan een gladde spatel te gebruiken. Zoals je merkt heb ik even moeten uitvogelen hoe en wat… maar goed als ze dan eenmaal aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, hoef je ze alleen nog met je favo topping te versieren. Bon appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers