Bananen Wafels

Elke ochtend een boterham als ontbijtje gaat vervelen. Ook bij mijn kinderen. Geloof het of niet, maar mijn Ottilie is inmiddels net zo’n chiapudding-fan als ik en Emilia heeft ’s ochtends het liefst een kom melk met gepoft spelt. Morgenochtend gooien we het over een andere boeg. We ontbijten met wafels met banaan!

Ons wafelijzer draait overuren sinds we hem in huis hebben, en dat betekent dat ik ook heel wat experimenteer met recepten. Deze bananen wafels zijn ontstaan omdat ik bananen over had (zoals elke week, i know). Ze zijn lekker fluffy en we besmeren ze met jam of appelstroop. Een heerlijk ontbijtje dat ook nog verantwoord is!

Ingrediënten voor 4 wafels: 2 rijpe bananen, 1 ei, 100 ml melk, 150 g meel (ik gebruikte speltmeel), 1 tl kaneel, 2 tl bakpoeder, 1 el kokosolie.

Aan de kook: mix alle ingrediënten in een blender. Verwarm je wafelijzer, vul hem met beslag en bak de wafels in ongeveer 5 minuten af. Je kunt ze natuurlijk direct eten, maar invriezen werkt ook prima.

Bananen Wafels

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers