Bananenbrood, hét recept!

Bananen over? En zijn die bananen eigenlijk al zo gespikkeld dat je bijna overweegt om ze weg te gooien? Niet doen! Juist van overrijpe bananen kun je het beste brood bakken. Ik geef je vandaag het recept voor een zoet en smeuïg bananenbroodje. Geen gezonde versie, wel de lekkerste!

Dit bananenbrood begint bij ons thuis langzaam een familiereceptje te worden. Op de een of andere manier hebben wij elke week bananen over en dus bakte ik de afgelopen tijd elke vrijdagavond dit bananenbroodje. Zo werd ons zaterdagochtend ontbijtje keer op keer nog een groter feest! Overigens is dit meer een bananencake dan een bananenbrood. Er gaat gewone bloem in en rietsuiker, dus super skinny is het niet. Maar dat mag de pret niet drukken. Sinds ik de 80/20 regel volg, laat ik de gezonde teugels in het weekend altijd een beetje vieren.

Wat je nodig hebt voor één bananenbrood: 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, snuf zout, 1tl kaneel, 2 eieren, 150gr rietsuiker, 25 gram zachte roomboter, 2 eetlepels melk, 3 overrijpe bananen, geprakt, een ingevet bakblik van ongeveer 21 centimeter.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Ik doe altijd wat paneermeel in het ingevette blik en klop de korreltjes op elk ingevet plekje. Het overige paneermeel gooi ik eruit. Mix vervolgens de droge ingrediënten door elkaar. Alle natte ingrediënten en de bananen doe je in een maatbeker. Mix deze door elkaar met de staafmixer. Voeg de droge bij de natte ingrediënten, en en roer alles rustig door elkaar. Stort het beslag in het cakeblik en bak het brood vervolgens in 50-55-60 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar. Laat het brood afkoelen en serveer het met honing, jam, of gewoon zonder iets erbij. Het is folie een aantal dagen te bewaren. Bon appetit!

bananenbrood

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers