Basisrecept overnight havermout mét toppingtip

Het was even heel hard zoeken, maar ik heb hem nu echt gevonden: mijn perfecte overnight havermoutje! Hij is heerlijk romig en te combineren met zoveel verschillende toppings. Het basisrecept én mijn favoriete topping van dit moment vind je in deze blog.

Het leek me al lang zo makkelijk en snel om een goed receptje voor overnight havermout te hebben. Ongeveer 8 verschillende varianten heb ik uitgeprobeerd tot ik bij deze samenstelling kwam. De ene variant was te nat, de andere gewoon niet lekker vanwege de chiazaadjes waar ik helemaal niks mee heb. Weer een andere variant was met havermelk waar ik dan ook weer niet zo van hou. Maar sinds ik in plaats van melk magere kwark gebruik met een scheutje water ben ik echt enorm fan. Ik geef je mijn basisrecept én een heerlijke topping!

Zet voor dat je naar bed gaat een afgedekt kommetje in de ijskast met: 150 gram magere kwark, 4 eetlepels havermout, 1/2 banaan in kleine stukjes en een klein beetje water. Je hebt alle ingrediënten goed door elkaar geroerd en het afgedekt met plasticfolie.

De volgende ochtend maak je het ontbijtje af met een handje bosbessen en…… een eetlepel 100% pindakaas. Bon appetit!

Overnight havermout

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers