Best Burger in Town

Ooit probeerde ik een burgerreceptje uit Jamie’s America, gaf daar mijn eigen draai aan en voilà mijn eigen favoriete hamburger was geboren. Wij eten ze vaak met knapperig Turks brood, wat ijsbergsla en een tomaatje. Natuurlijk lenen een klassiek hamburgerbroodje en platte Pita’s zich ook fantastisch voor zo’n healthy-fast-food-gelegenheid. Een dot D&L Mayo en wat ketchup maken het spektakel vast af, maar ik vind deze hamburgers zelfs zonder al een feestje!

Ingrediënten voor 4 á 5 burgers: 500 gram biologisch rundergehakt, klein handje gehakte platte peterselie, 1 geperste teen knoflook, 1 fijn gesnipperde rode ui, 1 gehakt rood pepertje, een flinke theelepel grove mosterd, een flinke theelepel gemalen komijnzaad, best wat beschuitkruim of paneermeel, 1 eitje, snufje zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie om in te bakken.

Aan de kook: om het gehakt te kneden gebruik ik altijd mijn Kitchen Aid, maar met een grote kom en de ouderwetse hand kneden kan uiteraard ook. Doe alle ingrediënten in de kom en begin met kneden. Voeg de paneermeel tijdens het kneden beetje bij beetje toe, totdat het gehakt een compact mengsel is. Verdeel het gehakt in 4 of 5 porties en vorm de hamburgers naar wens. Bedenk wel dat  platte burgers droger worden tijdens het bakken dan de wat bollere varianten. Gebruik om te bakken een hapjespan met deksel. Bak de hamburgers in wat olijfolie eerst even aan beide kanten bruin, en doe daarna de deksel op de pan. Om te testen of ze gaar zijn druk je even op de burger, als die stevig aanvoelt en weinig weerstand biedt is hij gaar. Bij twijfel even een stukje afsnijden kan natuurlijk ook. Meestal zijn de hamburgers na ongeveer 8 tot 10 minuten bakken gaar. Serveer ze met brood, sla, tomaatjes en alle andere dingen die jij erbij vindt horen. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers