Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten, rozijnen en munt

De afgelopen weken heb ik veel gebladerd en gelezen in het boek ‘Green Kitchen Travels’. Het letterlijk maken van een recept lukt mij zelden maar ik laat mij des te meer inspireren door een kookboek! Vandaag maakte een couscous met bloemkoolrijst, gegrilde groenten, munt en rozijnen. Ik deel graag het recept met je!

Deze bloemkoolcouscous met gegrilde groenten maak ik dus met bloemkoolrijst, maar wil je de tabouleh nog wat meer vullend maken, gebruik dan volkoren couscous of quinoa. Ik gebruik dan per persoon 40 gram couscous of 40 gram quinoa en kook dit volgens aanwijzingen op de verpakking.

Ingrediënten per persoon: 1/2 grote of 1 kleine aubergine in plakken, 1/2 courgette in plakken, 1 teen knoflook, olijfolie, 1/2 pak bloemkoolrijst, een flinke theelepel kaneel, 1 eetlepel blanke rozijnen, peper, 1/2 avocado in blokjes, een hand fijngehakte koriander en munt, wat citroensap.

Aan de kook: bereid de bloemkoolrijst zoals op de verpakking aangegeven. Giet deze af in een vergiet en gooi de rijst in een ruime kom. Voeg als de rijst is afgekoeld wat olijfolie, peper, citroensap en de koriander en munt toe en zet de kom weg. Verhit een grillpan of BBQ en smeer de plakken courgette en aubergine aan beide kanten in met een beetje olijfolie. Grill de plakken om en om tot ze gaar zijn en er flink grillstrepen zichtbaar zijn. Doe de plakken in aparte kom, pers hier de teen knoflook over. Roer de boel goed door elkaar en laat dit afkoelen. Voeg nu de rozijnen en avocado toe aan de rijst en tot slot ook de afgekoelde aubergine en courgette. Deze kun je eventueel nog halveren. Hussel de salade goed door elkaar en…. klaar. Bon appetit!

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers