2x Broodpudding voor bij het ontbijt of de thee!

Brood over? Het etenswaar dat hier het meest in de prullenbak belandt is brood. Super zonde natuurlijk. Dit weekend maakte ik daarom een snelle broodpudding voor bij het ontbijt zonder suiker én eentje met suiker voor bij de thee. Ik geef je mijn recepten!

Dit heb je nodig voor de variant mét suiker: 5 sneetjes brood, 1 ei, 250 ml melk, 1 volle theetlepel kaneel, 3 á 4 eetlepels blanke rozijnen, 1/2 peer of appel in dunne plakjes, 80 gram rietsuiker, een cakeblik (21 cm)  en wat boter.

Zo maak je het: verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vet je cakeblik in met wat boter. Mix in een schaal de melk, het ei, de kaneel en de suiker. Leg de boterhammen in de schaal en laat ze het mengsel helemaal opzuigen. Draai de boterhammen eventueel een keertje om. Strooi wat rozijnen op de bodem van het cakeblik, vervolgens leg je een laag brood in het blik, gevolgd door de plakjes peer of appel. Herhaal dit tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laagje brood. Bak de pudding in 40 minuten af in de oven.

Dit heb je nodig voor de variant zonder suiker: 1 banaan, volkoren, 6 boterhammen, 200 ml melk, 5 eetlepels rozijnen, 1 peer in plakjes, 2 eitjes, 1 theelepel kaneel, 5 gewelde dadels.

Zo maak je het: verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vet je cakeblik in met wat boter. Mix met de staafmixer de banaan, de dadels, de melk, de eitjes en de kaneel. Giet dit in een grote (oven)schaal. Leg de boterhammen in de schaal en laat ze het mengsel helemaal opzuigen. Draai de boterhammen eventueel een keertje om. Strooi wat rozijnen op de bodem van het cakeblik en leg er alvast wat plakjes peer of appel op, vervolgens leg je een laag brood in het blik, gevolgd door de plakjes peer of appel. Herhaal dit tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laagje brood. Bak de pudding in 50 minuten af in de oven. Bon appetit!

broodpudding

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers