Vanille cakejes met citroen en aardbeien

Ons perfecte cakeje van gisteravond! 100% niet gezond want we bakten met volvette roomboter, kristalsuiker, eieren en gewone patentbloem. Geen succes voor elke healthfreak, wel een succes voor ons. Alle exemplaren die niet meer verantwoord waren om op te eten, zijn inmiddels strategisch ingevroren. Ideaal om uit de vriezer te halen de avond voor pasen. Hierbij het receptje!

Ingrediënten voor ongeveer 10 tot 12 cakejes: 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram gezouten boter, 4 eitjes, anderhalve theelepel wijnsteen bakpoeder, rasp van 1 citroen, een theelepel vanille extract een flinke hand verse of diepvries aardbeien in stukjes. Voor het beste resultaat werk je met ingrediënten op kamertemperatuur.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Mix de boter met de suiker tot een goudgele romige massa. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Zet de eiwitten apart en klopt de eidooiers één voor één door het beslag. Het scheiden van de eieren is een briljante tip uit Home Baked, je cakejes worden 200% luchtiger. Voeg ondertussen de citroen en vanille toe. Laat de mixer na het laatste eitje een paar minuten op volle snelheid draaien. Zeef nu de bloem en het bakpoeder boven de kom en schep het geheel voorzichtig om tot je een compact beslag hebt. Zet het geheel even apart. Klopt nu in een brandschone kom de eiwitten (met een snufje zout) stijf. Roer het eiwit beetje bij beetje met de mixer door het beslag. Voeg als laatst de vruchtjes toe en vul vervolgens 10 tot 12 muffinvormpjes met beslag. Bak de muffins in 30 tot 35 goudgeel en gaar. Laat ze helemaal afkoelen en serveer ze bij de thee, limo of als toet met een bol vanille ijs. Bon Appetit

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers