Chique eiersalade met asperges en dragon

Ook nog een zoveel eitjes over van het paasweekend? Geen nood! Voor het after paasweekend maak ik een chique eiersalade met groene asperges en dragon.

Eiersalade maken is sowieso een makkie. Vaak kom je met een beetje bieslook, tuinkers en een snuf kerrie al een heel eind. Om de salade net een beetje feestelijker te maken voeg ik nu dragon en groene asperges toe. Lekker met een speltcracker of volkorenpuntje met ijsbergsla. Bon appetit!

Ingrediënten voor 6 personen: 10 biologische eieren, 12 groene aspergere, bakje tuinkers, 15 gram dille, 15 gram bieslook, plukje verse dragon, paar eetlepels mayo (die van DL is echt het lekkerst!), peper en zeezout.

Aan de kook: kook de eitjes tot ze bijna hard zijn. Meestal doe ik de eieren in een pannetje met kokend water uit de cooker en zet de wekker op 9 minuten. Als de eitjes groot zijn is 10 minuten wellicht beter. Snijd de achterkanten van de asperges en kook deze tot ze gaar zijn. Snijd de eitjes en asperges in stukjes. Hak alle kruiden fijn. Doe alles in een kom, voeg de mayonaise toe en breng de eiersalade op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers