Chocolade Bananenbrood

Afgelopen weekend had ik weer eens bananen over. Maar we hadden meer leftovers in huis. Namelijk een reusachtige chocoladepaashaas die sinds pasen in de ijskast stond om stukje bij beetje opgegeten te worden. Aangezien chocolade + banaan een fantastische combi is, besloot ik bananencake te maken. En die was lekker. Zo lekker dat ik het receptje met je deel!

Wat je nodig hebt voor één chocolade bananenbrood: 200 gram (spelt)bloem, 2 theelepels bakpoeder, snuf zout, 1tl vanille extract, 3 eetlepels pure cacao, 50 gram melkchocolade in stukjes gehakt, 2 eieren, 150gr rietsuiker, 25 gram zachte roomboter, 2 eetlepels karnemelk, 3 overrijpe bananen + 1 extra, een ingevet bakblik van ongeveer 21 centimeter.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed je cakevorm met een vel bakpapier. Mix nu de droge ingrediënten (behalve de bananen) door elkaar. Alle natte ingrediënten en 3 bananen doe je in een maatbeker. Mix deze door elkaar met de staafmixer. Voeg de droge bij de natte ingrediënten, en en roer alles rustig door elkaar. Stort het beslag in het cakeblik, snijd de laatste banaan overdwars en leg deze bovenop het beslag. Bak het brood vervolgens in 50-55-60 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar. Laat het brood afkoelen en serveer een dikke plak bij de thee of als toetje met een bolletje ijs. Bon appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers