Comfort vegetarische risotto

Het ultieme comfort food is volgens mij risotto. Warm, tikke zwaar en eindeloos te combineren met van alles. Ik maak het sinds mijn studententijd dan ook graag en vaak. Ideaal aan risotto isdat je dit gerecht bij uitstek goed vegetarisch kunt eten. Ik geef je mijn recept!

Deze comfort vegetarische risotto is mijn basisrecept voor risotto mét doperwtjes en courgette. Heb je zin in andere een andere topping? Skip de erwten en courgette en denk voeg paddenstoelen, wat peterselie, fijngehakte gedroogde tomaten groene asperges of zelfs pompoen toe.

Ingrediënten voor twee volwassenen en twee kinderen: 160 gram risottorijst, ongeveer een liter groentebouillon, 2 fijngesneden sjalotten, 1 courgette, twee handjes bevroren doperwtjes, parmezaanse kaas, versgemalen peper.

Aan de kook: Zet een pan met dikke bodem op hoog vuur en verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotten. Voeg de risottorijst toe, en schep de rijst om totdat de korrels glazig zijn. Voeg direct de helft van de bouillon toe, zet het vuur lager en doe dekesel op de pan. Roer af en toe door de pan en voeg de rest van de bouillon beetje bij beetje toe tot al het vocht is opgenomen. De risotto is klaar als de korrels gaar zijn.

Let op: het kan zijn dat je iets meer bouillon nodig hebt. Snijd de courgette in blokjes en bak deze in de koekenpan. Zet ze vervolgens even weg. Voeg als de risotto bijna klaar is de doperwtjes toe en laat deze meegaren. Als de risotto klaar is doe je de courgette erbij en mix je het geheel even goed. Maak het gerecht af met wat parmezaanse kaas en versgemalen peper. Bon appetit!

Comfort vegetarische risotto

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers