Couscous met Chipolata

Ambachtelijk worst maken is overal. Yvette van boven demonstreerde de ambacht al in één van haar Home Made boeken, de stoere mannen van Brandt & Levie kom je in elk culinair tijdschrift met hun verse worsten in uiteenlopende smaken en dus is ook Mooddot klaar voor worst. Met couscous wel te verstaan. Ook ben jij helemaal geen liefhebber van worstjes dan zou ik toch zeggen: probeer het gewoon één keer. Want zelfs ik ben om… 

Ingrediënten voor twee personen: 200 gram biologische chipolata worstjes, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode ui, een eetlepel Ras El Hanout,  een bescheiden bosje munt, 150 gram volkoren couscous, olijfolie van goede kwaliteit, zwarte peper uit de molen, Himalaya zout.

Aan de kook: Snijd de courgette en aubergine in stukken en hak de rode ui fijn. Snijd vervolgens de worstjes in stukjes van ongeveer twee centimeter. Bak de rode ui lekker bruin in een hapjes pan (met deksel), voeg de worstjes toe en laat deze ook bruin worden. Na ongeveer 5 minuutjes kunnen ook de groenten erbij. Bak deze ook even goed aan. Voeg een flinke eetlepel Ras El Hanout en een scheut water toe, en plaats de deksel op de pan. Laat het geheel een kwartiertje stoven en haal de laatste paar minuten de deksel van de pan. Het vocht moet uiteindelijk allemaal zijn verdampt. Bereid tijdens het stoven de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng couscous altijd op smaak met een scheut goede olijfolie en wat peper en zout.  Hak de munt fijn en breng hiermee, én met wat Himalaya zout en versgemalen peper, het gestoofde gerecht op smaak. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers