Couscous Nectarine Feta

Het zoete van gegrilde nectarine met de zilte smaak van feta. Wederom werd ik geïnspireerd door Yotam Ottolengi, die in zijn bestseller Plenty een compleet hoofdstuk wijdt aan het combineren van uiteenlopende fruitsoorten met verschillende kazen. Dat fruit en kaas een top combi is wisten we dus al maar dit is een echte winnaar. Zonder kip tover je het gerecht om tot lichte lunchsalade en vervang de couscous voor beetje speltpasta als je zin hebt in een stevigere bite. Bon Appetit!

Ingrediënten per persoon: 50 gram speltcouscous, 1 rijpe nectarine, half bosje munt, klein stukje feta, halve venkelknol, gerookt kipfilet van 150 gram, flinke hand rucola, olijfolie, zeezout en versgemalen peper.

Aan de kook: bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de nectarine in plakjes. Verhit de grillpan en rooster de nectarine totdat aan beide kanten grillstrepen ontstaan en laat de plakjes goed afkoelen. Snijd de kipfilet en feta in kleine blokjes en de venkel in flinterdunne plakjes met een extra scherp mes. Hak de rucola en munt fijn. Mix alle ingrediënten en breng het geheel op smaak met olie, zout en peper.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers