Couscoussalade met gegrilde groenten en kip

Deze couscoussalade met gegrilde groenten en kip maakte ik afgelopen vrijdag toen mijn vriendinnetje Kathelijne bij mij kwam eten. Het is een receptje dat je lauwwarm kunt eten maar ook zéker als hij helemaal afgekoeld is. Lekker makkelijk en snel als je eerst uitgebreid wil borrelen voordat je aan tafel gaat.

Ingrediënten voor 2 personen couscoussalade met gegrilde groenten en kip : 80 gram speltcouscous, 1 aubergine in plakken, 1 courgette in plakken, 300 gram kippendij, 2 stukjes feta in kleine blokjes gesneden, 2 eetlepels blanke rozijnen, een handje fijngehakte basilicum en munt, olijfolie, gemalen komijn, versgemalen peper.

Aan de kook: doe de couscous in een bak en voeg kokend water toe tot alle korrels net onder water staan. Dek de kom direct af met aluminiumfolie en zet apart. Bestrijk de plakken aubergine en courgette licht met wat olijfolie. Pak een grillpan of -plaat en gril de plakken tot de bruin en gaar zijn. Laat de groenten uitlekken op wat keukenpapier. Bestrijk nu de kippendij ook met olijfolie en strooi er wat komijnzaadpoeder en peper overheen. Gril de kippendij nu ook op de grillpan. Snijd de kip en groenten als deze iets wat afgekoeld zijn in stukjes. Maak nu de couscous een beetje los met een vork en meng er wat olie, peper, komijn en eventueel kaneel doorheen. Gooi de couscous nu in een ruime kom samen met alle overige ingrediënten. Breng eventueel op smaak met wat extra olijfolie. Bon appetit!

Couscous met gegrilde groenten en kip

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers