De donut van Pom Maker heeft er een grote broer en kleine zus bij!

Over twee weken is het kerstvakantie. Emilia heeft al helemaal bedacht wat we gaan doen. Naast Kerstmis vieren, staan een bezoek aan museum Voorlinden, de bioscoopfilm Mary Poppins en ‘heel veel’ knutselen op het programma. En met dat laatste gaat het sowieso goed komen. We gaan namelijk pompoms maken! Wil je weten hoe?

Vorig jaar schreef ik al een blog over de houten pompom-makers van het merk ‘Pom Maker’. Toen waren deze handige hulpjes alleen te verkrijgen in de vorm van een donut. Dit jaar heeft de donut er een grote broer en een kleine zus bij gekregen. De ‘Macaron’ is een slag kleiner en de ‘Bow’ een slag groter. Met deze houten Pom Makers maak je gegarandeerd de mooiste pom’s. Deze handige hulpjes in de vorm van een donut, macaron of strik bestaan uit vier houten delen. Draai wol om de twee halve delen en plaats ze tegen elkaar met het verbindingsstuk. Knip de wol door en bind vast met een koord, en je pom is klaar. Simple is that! Op de website van Pom Maker vind je verschillende filmpjes met duidelijk aanwijzingen. De starters gaan voor ‘gewoon’ een grote kleurrijke bol, maar de gevorderde pompom-maker waagt zich aan het maken van een konijn of misschien wel een panda.

De pompom-makers zijn geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf vier jaar. Het samenbinden van de pom is een beetje lastig, hierbij zullen kleuters hulp nodig hebben. De Pom Maker wordt geleverd met instructies en in een katoenen bewaarzakje. Mocht je voordat je overgaat op deze houten Pom Maker eerst even willen oefenen, dan vind je hier een filmpje met de instructies om een pom te maken op de ouderwetse manier, namelijk met karton. Tip: op Pinterest check je talloze DIY ideeën om te maken met de pompoms. Have fun!

Shop de Pom Makers!
| 1. Pom Maker Bow Yellow – 2. Pom Maker Bow Pink – 3. Pom Maker Bow Violet – 4. Pom Maker Bow Sky Blue – 5. Pom Maker Macaron Citrus – 6. Pom Maker Macaron Rose – 7. Pom Maker Macaron Blackberry – 8. Pom Maker Macaron Pistache |

Pom Maker

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers