De Theeroos is hét vakantieboek voor deze zomer!

Gevonden! Voor iedereen die alles van Jane Austen heeft verslonden, voor iedere fan van Downton Abbey, voor iedereen die Lelieblank Scharlakenrood al heeft gelezen… ik heb hét vakantieboek voor zomer 2017 voor je!

Papyrium in Bloemendaal is de winkel waar ik mijn tijdschriften en boeken koop. En dus ging ik voor onze vakantie daar ook heen om mijn liefste tijdschriften in te slaan én een vakantieboek te kopen. Eigenlijk was mijn missie ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op de Beeck. Wel zo verantwoord voor een docent Nederlands. Maar ergens twijfelde ik. Ik had namelijk meer zin in iets wat zweeft tussen literatuur en lectuur en vooral iets dat als een sneltrein leest. Na overleg met de eigenaresse pakte zij resoluutDe Theeroos’ van Jennifer Donnelly. ‘Voor als je een écht lekker vakantieboek wilt lezen’, verzekerde ze mij.

Even voor de beeldvorming: ‘De Theeroos’ is een boek van 720 pagina’s, een moddervette pil dus. Never nooit had ik gedacht hem uit te lezen tijdens mijn vakantie met peuter én dreumes. Toch heb ik hem gekocht en het was de beste boeken aankoop van dit jaar tot nu toe. Elke seconde dat de meisjes sliepen, zelf een filmpje keken of in het water lagen met mijn man heb ik gelezen. Het is een boek dat je niet weg kunt leggen en met tegenzin las ik al na een paar dagen de laatste bladzijde. Wie alleen zware literatuur leest, moet dit boek zeker laten liggen, wie zin heeft in een boek om van te smullen neemt ‘De Theeroos’ mee met vakantie!

Je koopt ‘De Theeroos’ natuurlijk het allerliefst bij Papyrium in Bloemendaal. Mocht je daarvoor te ver wonen geen probleem. Bestel hem dan gewoon hier in de webshop. Fijne leesvakantie!

Een meeslepende roman over liefde, familie en wraak

Londen, 1888. Fiona Finnegan werkt in de theefabriek van William Burton, net als haar vader, die tijdens zijn werk bij een ongeluk betrokken raakt en sterft. Fiona vermoedt dat er opzet in het spel is en dat ook zij gevaar loopt. Ze vlucht naar New York en werkt zich daar op naar de top van de theehandel. Ondanks haar succes kan ze het verleden niet laten rusten. Ze keert terug naar Londen voor een gevaarlijke confrontatie met de man die de dood van haar vader op zijn geweten heeft.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers