Dé zes beste foto apps

Duizenden foto’s maak ik, vooral van mijn baby- en peutermeisjes. Filter erover, geestige doodle erbij en klaar om te droppen op de familie-app, uit te printen voor oma’s lijstje of te bewaren voor het fotoalbum. Ook mijn food foto’s worden altijd een beetje gepimpt voor ik ze met recept en al op Mooddot zet of op Instagram gooi. Foto’s bewerken is een uit de hand gelopen hobby geworden en dus zoek ik regelmatig naar de nieuwste, meest creatieve en handigste apps. Wat mij betreft heb je niet meer nodig dan deze zes toppers en je kunt aan de slag!

1. Pixrl
De eerste app die je moet downloaden. Feitelijk kan je er alles mee. Kleine en grote vlekjes wegwerken, foto’s bijsnijden, vervagen of draaien, een filter toepassen of alle kleuren en schaduwen eigenhandig bijwerken, kaders en teksten toevoegen en ga zo maar door. Een alles omvattende app.

2. Frame Artist+
Met deze app is collages maken een eitje. Je stelt zelf in waar en hoe je de fotokaders wilt hebben. Kiest voor een patroon of een willekeurige kleur als achtergrond. Ook kun je de hoeken van de foto’s een beetje of heel erg afronden en voeg je in een handomdraai tekst en artwork toe.

3. A Beautiful Mess
ABM heeft nét de juiste doodles om je foto’s mee te pimpen en nét de juiste lettertypes om tekstjes schrijven. De app biedt de leukste kaders, een aantal prachtige filters en diverse artworks om je foto’s helemaal af te maken. Ik gebruik de app vaak om fotokaarten te ontwerpen.

4. Flipagram
Met Flipagram maak je in een handomdraai kleine of grote, langzame of snelle foto-filmpjes. Vriendin K. stuurde per whatsapp een flipagram als uitnodiging voor haar zoons eerste verjaardag. De flipagram bestond uit allemaal foto’s van A.’s eerste levensjaar, in chronologische volgorde. Ook kreeg ik een flipagram van vriendin E. die haar vakantie in een foto-filmpje verwerkte. Een leuke tekst erbij, zonnig muziekje eronder en voilà, ik waande mij voor 30 seconden in Toscane.

5. Fontmania
Fontmania is echt ontworpen om teksten toe te voegen aan je foto’s. Een oneindige keuze aan lettertypes, artworks, lijnen en kaders vind je binnen de app Fontmania. Vooral de artworks met een letterpress ‘look and feel’ vind ik grappig en catchy. De app bevat ontelbaar veel verschillende doodles en artworks, waardoor je er voor elke gelegenheid wel eentje uit kunt pikken.

6. Baby Pics
Deze app is super vanaf het begin van je zwangerschap tot ver na de geboorte van je baby. Deze app vooral een must vanwege de artworks. Voor elk fotomoment van je kleinste prins of prinses is wel iets te vinden. Zo voeg je makkelijk toe wanneer je bent uitgerekend of hoeveel weken je zwanger bent, is er voor elke feestdag wel een passende afbeelding voor de babyfoto’s te kiezen, zijn er artworks te vinden voor alle ‘eerste keren’ van je baby en ga zo maar door.

Beste fotoapps, zes beste foto apps, photo app, photoapp

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers