Dit bananenbrood is top als ontbijt, maar ook heerlijk als tussendoortje bij de thee

Bananenbrood of -cake is altijd fijn om in huis te hebben. Het is ontzettend lekker als ontbijtje met wat zelfgemaakte jam, maar ook als zoete snack bij de thee is hij goddelijk. Deze week stelde ik eindelijk mijn ultieme recept samen en ik ga hem nu met je delen!

Al vrij vaak probeerde ik het beste recept voor bananenbrood te vinden, maar die zoektocht viel mij niet mee. Vaak vond ik mijn resultaat te droog. Dat was vooral met de recepten waarin speltmeel en boekweitmeel voorkwamen. Geregeld waren ze te nat. Dan klopte er weer iets niet in de verhouding tussen de eieren en het meel. Deze week nam ik het recept van Hemsley & Hemsley als basis en die verbouwde ik een beetje totdat ik de lekkerste plak bananenbrood ever op mijn ontbijtbordje had liggen. Ik smeerde er een dikke laag jam op, maar de zusjes Hemsley adviseren er gezouten boter bij te serveren. Hoe je hem ook eet, ik garandeer je: het wordt smullen!

Ingrediënten voor 1 bananenbrood: 200 gram amandelmeel, 30 gram roomboter op kamertemperatuur (plus een beetje extra om het blik in te vetten), 30 gram gebroken lijnzaad, 1 eetlepel citroensap, 3 rijpe bananen, 3 eieren, 2 eetlepels honing, 1 theelepel vanille-extract, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1 compact cakeblik van ongeveer 21 centimeter.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet het bakblik in met de boter. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer dit met de staafmixer tot een glad beslag. Een blender gebruiken kan ook. Stort het beslag in het cakeblik en zet het in het binnen van de oven. Bak het brood ongeveer 1 uur en een kwartier. Het brood is klaar als je er een satéprikker insteekt en deze er droog weer uitkomt. Ik vind hem het lekkerst met een lik jam. Bon appetit!

Bananenbrood

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers