First Food Favourites of 2015

Betjeman & Barton tilt de cultstatus van thee wéér een niveau hoger. Maak een frisse limo door het Sirop de Thé te mixen met bruiswater of creëer een chique cocktail door de siroop toe te voegen aan ‘Une Coupe de Champagne’.

– Het Britse Mr. Fritzpatrick is de tweede limonadespecialist deze maand. De drankjes zitten bomvol vitamine C en fruit, en zijn verkrijgbaar in onvoorstelbaar veel smaken. Aangezien elk drankje zijn eigen helende werking heeft zijn alle Mr. Fritzpatricks echt healthdrinks. Mijn favoriet? Rhubarb & Rosehip, een absolute aanrader als je je immuunsysteem een boost wilt geven!

– ‘Bio Sparkling Juice Drink’ zo noemen we Biónina! De hekkensluiter in onze limo-reeks is een product van onze zuiderburen. De vruchten in deze sprankelende limonades worden over heel de wereld op uiterst biologische wijze verbouwd. Zo komt de limoen van een citrusboerderij op Sicilië, de veenbessen en granaatappels uit het Middellandse Zeegebied en de grapefruits van speciaal geselecteerde boerderijen in Israël. Een limootje met een verhaal dus..

– Groentechips zijn zóóó 2014.. Dit jaar eet je Propercorn als healthy snack. Gluten- en tarwevrij, ook geliefd bij veggies en serieus ‘hand-popped’. Verkrijgbaar in vijf smaken, gewoon bij de Albert Heijn en Marqt. Sour Cream & Chive is in ieder geval verslavend lekker.

– Karrende keukens en Smaaknomaden zijn ‘all over the place’. Deze zomer leerde ik er een aantal kennen op Proefpark Haarlem, werd enthousiast en ben nu intens happy met de aanstaande wintereditie van dit foodfestival. In de bijbel ‘Reizende Sterren’ vind je alle foodtrucks in ’t land en alle info om ze op te voet te volgen.

– Verslaafd aan stroopwafels? Wat denk je dan van:  stroopwafels met anijszaad en gestampte muisjes, stroopwafels met kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en peper, stroopwafels met grof zeezout, stroopwafels met citroenschil, of stroopwafels met spek? Bij Stroop Rotterdam proef je ze allemaal. Misschien is tegelijk proeven alleen een minder geslaagd idee..

Foto 10-01-15 20 16 08

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers