Gele Courgettetaart

De zomers gele courgette duikt overal op. Net iets zoeter dan zijn groene familielid en net zo makkelijk te gebruiken in de pasta, salade of op de gril. Ik bakte een taart met gele en groene courgette, geitenkaas en basilicum. Vega, gezond en heerlijk koud te eten met dit warme weer. Lekker met een groene salade als volwaardig gerecht of neem de taart mee naar het strand!

Ingrediënten voor één courgettetaart: 4 plakjes hartige taartdeeg, 1 gele courgette, 1 groene courgette, 35 gram basilicum, 125 gram zachter geitenkaas, 1 grote sjalot, 1 grote knoflook, 300 ml melk, 4 eieren, flink snuf kurkuma, versgemalen peper en zeezout.

Aan de kook: ontdooi het deeg en bekleed een met olie ingevette quichevorm. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Mix de melk met de eitjes, kurkuma, peper en het zeezout. Schaaf de courgettes in flinterdunne plakken en hak de basilicum, sjalot en knoflook fijn. Verdeel nu een derde van de courgette plakjes over de bodem van de vorm, verkruimel een derde van de geitenkaas, een derde van de basilicum, een derde van de sjalot en een derde van de knoflook over de courgette. Herhaal dit met de rest van de ingredienten en eindig met een laagje courgette. Giet de eiermix over de taart en bak hem tussen de 55 en 65 minuten goudbruin en gaar. Bon appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers