Aubergine & Granaatappel

Je hebt het vast wel door. Salades zijn ‘het’ op dit moment nogal bij mij. Omdat ik niet meer elke maaltijd koolhydraten wil eten, is het voor lekker makkelijk om wat gezonde ingrediënten bij elkaar te gooien in een grote bowl voor lunch of licht diner. Dat doe ik dan graag en vaak. Vandaag een salade geïnspireerd op mijn liefste recept van Ottolenghi. De geroosterde aubergine is echt ver-ruk-kelijk!!!

Ingrediënten per persoon: 1 aubergine, 150 gram gerookte kipfilet, handje cherrytomaatjes, paar takjes basilicum, 1 eetlepel pijnboompitten, 1/2 avocado, 3 eetlepels granaatappelpitten, 100 gram gemengde salade, flinke scheut goede olijfolie, theelepel citroensap, wat versgemalen peper.

Aan de kook: Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in dikke plakken. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Plaats de aubergine ietsje aan de bovenkant van de oven en rooster deze 35 minuten. Rooster in een koekenpannetje de pijnboompitten tot ze donkerbruin zijn. Snijd de kipfilet en de avocado in blokjes, en de cherry tomaatjes in tweeën. Hak de basilicum fijn. Hussel nu in een royale kom alle ingrediënten, behalve de gemengde sla en de aubergine, door elkaar. Als er 35 minuten voorbij zijn, laat je de aubergine tot kamertemperatuur afkoelen. Scheur hem dan in stukken en voeg deze met de sla toe aan de salade. Nog één keer goed mixen en klaar. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers