Geroosterde Kikkererwten

Sinds ik eigenaar ben van Plenty More ben ik fan van elk gerecht met ‘een vleugje Ottolenghi’. De recepten uit ál zijn boeken zijn overheerlijk, en ook van dit kookboek krijg je weer een nieuwe culinaire boost! Deze geroosterde kikkererwten salade is favoriet op dit moment. De knapperige kikkererwten, frisse munt en komkommer en de zachte romige feta maken deze salade perfect voor lunch on the road of tafel vol vrienden. Geïnspireerd op de keuken van Yotam!

Ingrediënten per persoon: 1 blikje kikkererwten, super klein rood uitje, wat blokjes feta, 1/3 bosje basilicum, 1/3 bosje munt, 1/2 avocado, 1/3 komkommer, eetlepel citroensap, zeezout, zwarte peper, olijfolie extra vierge.

Aan de kook: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat met daarop de kikkererwten. Besprenkel de erwten met olijfolie, zwarte peper en grof zeezout. Rooster de kikkererwten vervolgens 15 minuten. Hak de rode ui, basilicum en munt fijn. Snijd de avocado en komkommer in stukjes. Haal de kikkererwten uit de oven. Laat de kikkererwten ietsjes afkoelen en doe ze vervolgens in een grote saladeschaal. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng het geheel op smaak met olijfolie, citroensap en een flinke draai zwarte peper. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers