Gezonde bbq salade met rijst, tomaat en paprika!

Voorheen stond voor mij bbq-en toch wel gelijk aan een ongezonde avondmaaltijd. Op tafel stonden brood met sausjes, frietjes, zomerse pastasalades en natuurlijk teveel vlees. Barbecuen staat nu eenmaal niet voor niets bekend als een calorieënbom. Sinds ik mijn eet-leefstijl volledig heb veranderd, zien ook mijn bbq avonden er compleet anders uit. Een stuk gezonder! Vandaag tip ik je mijn ultieme bijgerecht: een frisse rijstsalade met tomaat, paprika en kruiden.

Ingrediënten voor een flinke schaal van deze gezonde bbq salade (ongeveer 4 personen): 120 gram koude gekookte en afgekoelde zilvervliesrijst (120 gram ongekookt), 1 grote oranje paprika in kleine stukjes, 4 grote tomaten ontdaan van vruchtvlees en in kleine stukjes gesneden, een hand fijngehakte munt, een hand fijngehakte basilicum, 2 bosuitjes in dunne ringen, scheut olijfolie, wat versgemalen peper, een eetlepel rode wijnazijn.

Aan de kook: pak een zomerse saladeschaal. Doe de rijst en alle groenten in de schaal. Hussel de boel even goed. Voeg de olie, de peper en de azijn toe. Mix alles goed door elkaar. Variatietip: voeg wat blokjes feta toe aan de salade. Bon appetit!

Gezonde bbq salade

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers