Gezonde wafels met havermout

Hij stond al eeuwen op mijn wishlist, en sinds gister heb ik er eentje in huis: een wafelijzer! En natuurlijk heb ik hem direct getest. Vanavond drink ik thee met een wafel, wel een gezonde uiteraard. Ik geef je mijn eerste wafelreceptje.

Wij zijn pannenkoek-fan. Zowel de ladies als ik! Regelmatig staan er (volkoren)pannenkoeken op het menu, en bananenhavermout pannenkoekjes zijn hier favoriet als ontbijt. Volgens mij bepaalt de topping van de pannenkoek al hoe gezond/ongezond de maaltijd is. De tegenhanger van de pannenkoek is natuurlijk: de wafel! Ik heb het vermoeden dat ons wafelijzer een doorslaand succes gaat worden. Vandaag houd ik het gezond met een recept voor wafels met havermout en bijna geen suiker.

Ingrediënten voor 2 wafels: 60 gram havermout, 50 gram kwark , 25 ml melk, 1 ei, 1 tl wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel honing, 1 tl kaneel

Aan de kook: mix alle ingrediënten met een staafmixer en bak de wafels in het ijzer! Lekker met honing, jam, pindakaas of met stroop of poedersuiker.

Wafel

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers