Go to Gartine!

Sinds ik in Kennemerland woon, mis ik maar één plek in Amsterdam: Gartine. Dit petit tentje in de Taksteeg is by far de heerlijkste ontbijt- en lunchplek van de stad. Het kleine restaurant wordt met een flinke dosis liefde gerund door Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks en dat proef je in elk gerecht terug.

De meeste producten op je bord komen zelfs uit hun eigen moestuin in de Beemster. Voor de overige ingrediënten hebben Kirsten en Willem-Jan hun vaste lokale leveranciers. Naast ontbijt en lunch serveren ze ook een goddelijke high tea met diverse huisgemaakte zoete en hartige heerlijkheden. Mijn absoluut favoriete gerechtjes van de kaart zijn de pannenkoekjes met zachte geitenkaas, de soes gevuld met een tartaar van gerookte zalm én de taart met stoofpeer en verse vanille.

Het is jammer dat ik er, in de suburbs wonende met baby en peuter, niet zo vaak meer kom maar gelukkig is daar een oplossing voor. Ik haal Gartine geregeld een beetje in eigen huis als ik kook uit ‘Vier seizoenen koken met Gartine’ van Kirsten en Willem-Jan. Alleen al voor de couscous met burrata hoort hij thuis in elke kookboekenkast. Boek bestellen? Klik dan hier. En ga je binnenkort zelf smullen in de Taksteeg? Vergeet dan niet op tijd te reserveren!

gartine, amsterdam, vier seizoenen koken met Gartine, taksteeg, Willem-jan Hendriks, Kirsten Eckhart

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers