Groentesoep met ballen!

Altijd goed: groentesoep met ballen. Mijn kinderen kun je er in ieder geval dolblij mee maken. Boterhammetje erbij om te dopen, balletjes eten en als die kom bijna leeg is, wordt er uiteraard geslurpt. Dat hoort er namelijk bij, zegt Emilia. Ik geef je mijn recept!

Dit soepje maakte mijn mamma vroeger zo ongeveer hetzelfde. Hij is niet vrij van e-nummers en zout dus niet per definitie eet-als-een-expert-proof, maar wel ongelofelijk lekker, en bovendien zit hij bomvol met groenten. Dat maakt dan weer een hoop goed.Toch?

Ingrediënten voor één pan soep: 1 pakje Honig bouillonsoep, 1,5 liter water, 1 zak boeren soepgroenten, 1 zak tuinkruiden soepgroenten, mini scheutje maggi, 300 gram gehakt, een eidooier, paneermeel, peper, zout, een teentje knoflook (geperst), een theelepel mosterd.

Aan de kook: begin met de ballen. Mix het gehakt met de eidooier, wat paneermeel, de knoflook, de mosterd en wat peper en zout. Kneed dit goed en draai vervolgens kleine balletjes. Breng een steelpannetje water aan de kook en kook de balletjes een paar minuten voor. Stort ze in een vergiet en laat apart staan. Nu de soep. Breng nu 1,5 liter water in een ruime pan aan de kook. Voeg de inhoud van het pakje Honig toe aan het kokende water en voeg vervolgens ook de twee zakken groenten en de ballen toe. Breng dit aan de kook. Met een scheutje maggi en wat peper breng je de soep nog extra op smaak. Bon appetit!

groentesoep met ballen

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers