Groentetaart met courgette en feta

Door die gigantische storm had ik gister weinig zin om naar buiten te gaan. Aangezien de ijskast bij ons op vrijdag zo goed als leeg is, was er wat creativiteit nodig om iets voor de meisjes op tafel te zetten. Courgette hebben we altijd in huis, net als een stukje feta. Met wat plakjes bladerdeeg toverde ik deze groentetaart op tafel. Smullen!

Ingrediënten voor één taart: 4 plakjes hartige- of bladertaartdeeg, 1 groene courgette, 300 ml melk, 1/3 van een plak feta, 4 eieren, flink snuf kurkuma, versgemalen peper en zeezout.

Aan de kook: ontdooi het deeg en bekleed een met olie ingevette quichevorm. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Mix de melk met de eitjes, kurkuma, peper en het zeezout. Schaaf de courgette in flinterdunne plakken. Beleg de bodem van de quiche met de plakjes courgette. Giet de eiermix over de taart, verkruimel de feta over de taart en bak hem tussen de 55 en 65 minuten goudbruin en gaar. Bon appetit!

Groentetaart met courgette en feta

Groentetaart met courgette en feta

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers