Het kleine leed dat zomervakantie heet én razendsnelle kinderwraps

Na de kids een lange vakantiedag te hebben geëntertaind, is uitgebreid koken een no go. Tenminste zo sta ik erin. Om aan het einde van de middag stress te voorkomen is vooruit koken een must, maar ook dit supersnelle receptje met wraps biedt zeker uitkomst!

Heerlijk hoor die zomervakantie, maar voor een bijna fulltime mummy ook een redelijke uitdaging. Mijn instelling was om zelf ook in de relax-modus te stappen. Niet te moeilijk doen over televisie, lekker lang in pyjama en zo zouden we de weken thuis wel doorkomen. In ons geval echt zes weken omdat we al met vakantie zijn geweest. Mijn plan vooraf blijkt geen goed idee. Van het hangen op de bank in pyjama worden we alledrie doodmoe. Natuurlijk staan er wat spannende uitjes op het programma maar al is het maar een wandeling naar de hertjes in het dorp, een ochtendprogramma is gewoon noodzakelijk. Met wat knutselen, puzzelen en spelen met de barbies komen we dan ook wel de middag door. Ik ben aan het einde van de dag alleen wel doodop. Zeker nu ik ook nog eens griep heb, is uitgebreid koken rond half zes even geen optie. Deze kinderwraps maak je in ieder geval vliegensvlug en zijn bij mijn meisjes een hit.

Het recept

Ingrediënten voor een peuter en dreumes: 2 meergraden wraps, 150 gram kipfilet in kleine blokjes, 2 tomaten in kleine stukjes, 1/2 avocado in stukjes, wat geraspte kaas, beetje kurkuma en gemalen komijn.

Aan de kook: verhit in een pan met dikke bodem wat olijfolie. Bak hierin de kipjes even aan en voeg de tomaat, kurkuma en konijn toe. Doe een scheutje water in de pan en sluit de pan af met een deksel. Laat dit prutje ongeveer 10 á 15 minuten stoven. Misschien moet er wat water bij, misschien moet je de deksel wat eerder van de pan afhalen om het water te laten verdampen. Als de kip mals en gaar is kan je (samen met de kinderen) de wraps gaan bouwen. Verwarm de wraps zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik smeer eerst wat avocado uit over de wrap, daar gaat wat geraspte kaas over en daarna de kip met tomaat. Vouw de wrap eerst van onder een stukje naar boven voordat je de zijkanten omklapt. Dat scheelt weer een bende aan de eettafel. Bon appetit!

kinderwraps

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers