Home Baked, The Countdown

IMG_0050

Afgelopen winter gaf Yvette van Boven een interview aan de NRC. En tot mijn mega grote enthousiasme kondigde ze daarin haar splinternieuwe Home Baked aan. Sindsdien speur ik internet af om de releasedatum te ontdekken en afgelopen week was het raak! Het blijft nog een ‘petit peu’ abstract, maar ergens in oktober van dit jaar zal de bakbijbel in de winkel liggen. Home Made, Home Made Zomer & Home Made Winter liggen op de pronkplank in mijn kookboekenkast en Home Baked leg ik blind bovenop die stapel. Je begrijpt: Ik ben fan en ik kan niet wachten tot het oktober is.

Speciaal voor de Home Made-leken onder ons een greep uit de bestaande receptuur: een dronken avocadosoepje, tartaar van rauwe en gemarineerde zalm met romige mierikswortelsaus en sticky cinnamon scones (Home Made). Meloenjam met dragon, kokos & limoencheesecake, groene-aspergerisotto met zeekraal (Home Made Zomer). Terrine van eend en salie, fluffy pies, winterpudding met marsala-rozijnencustard (Home Made Winter). En wie geen kookboeken koopt vanwege de tasty recepten, maar voor de artistieke layout (die mensen bestaan!) wordt zeker vrolijk van Yvette’s werken. De prachtige geknipte, getekende en geschilderde illustraties zijn allemaal van haar eigen hand, hubby Oof is de man achter de gelikte foto’s en hondje Marie vervult zo haar eigen onmisbare glansrol in de Home Made reeks.  Draai de Kitchenaid maar warm want Home Baked staat zelfs voor verschijnen al voor urenlang bakplezier! Oh, vanaf vandaag is het nog precies  60 nachtjes slapen tot 1 oktober…

Boek: Home Baked
Auteur: Yvette van Boven
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Verschijnt: Oktober 2014
Prijs: 29,95

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers