Juli favorieten!

Al is de maand juli niet zo jong meer, natuurlijk verdient ook deze op-en-top zomermaand een eigen moodboard! Het is een verzameling plaatjes geworden met een romantische vintage look. Ik tip je boeken om je vingers bij af te likken, een film om bij weg te dromen en mijn favoriete zomerslippers. Lees je mee?

 Ontbijtje hoort erbij!
Deze juli favorieten trappen we af met een ontbijtje! Normaal ontbijt Ottilie met havermout, maar met deze temperaturen wordt niemand daar blij van. Via Instagram kwam ik op de ontbijtgranen van Holie Goodies, en daar smult Ottie ontzettend van. Wij hebben de chocolade-variant en die combineer ik met wat banaan, een theelepel honing en een beetje magere yoghurt. Naast de choco editie kun je ook kiezen voor appel-kaneel en aardbei. Helemaal leuk wordt het als je ontbijtje geserveerd wordt op dit lieve petit-dejeunertje van Bloomingville. Bestaande uit een ontbijtbordje, kom en beker.

Taart, taart en nog eens taart
De zomer vraagt om zomertaart. En wat mij betreft bak je die elk weekend lekker zelf. De Britse Violet Ptak (die van de taart van Harry & Meghan) maakte in 2015 een schitterend boek bomvol zoete recepten en prachtige foto’s. Meike Schaling van het Amsterdamse Petit Gâteau geeft ons een kijkje in haar keuken met het boek ‘Kleine taartjes’. Lekker!

Theater en ijs
Hou je van theater? Dan ken je De Parade vast wel. Ook met kleine kinderen is het leuk om dit reizende festival te bezoeken. Wij waren vorig jaar in Utrecht. We keken naar een voorstelling, maakten een rondje in de zweefmolen en aten lekker poffertjes en een ijsje. Voor Emilia het leukste zomervakantie uitje! En over ijs gesproken… Ken je Nice fruitijsjes al? Hier favoriet omdat mijn dames deze graag eten bij Tent 6. Zonder toegevoegde slechte stoffen, ijzig lekker en verkrijgbaar in uiteenlopende smaakjes.

Katoenen tassen en etuis
Al heel lang gebruik ik geen luiertas meer, maar spullen heb ik onderweg altijd nodig. Flesjes water, een koekje, een extra vestje voor alledrie, een luier voor Ottilie en ga zo maar door. Ik speur dan ook ook altijd naar handige katoenen tassen die ik kan meenemen. Vorig jaar zat er een handige bij de &C (die bij ons nu ‘de-chantal-tas’ of ‘de-chantal’ wordt genoemd), dit jaar gaven Vogue en Rika een leuke weg, en in Frankrijk spotte ik deze Kekke bonjour-tas van Des Petits Hauts. O, voor al je potloden en pennen heeft Emile et Ida komende herfst deze etuis in de collectie met een schattig hondenkoppie!

Filmpje kijken!
Met dit weer heb ik in het begin vaak het idee dat je alleen maar buiten moet zijn, terwijl ik daar soms helemaal geen zin in heb. Deze week ging ik met mijn mamma en bijna schoonzusje naar de film en dat kan ik echt aanraden. De film ‘The Bookshop’ is een prachtige film over een dame die in een Brits dorpje een boekwinkel wil openen. De karakter grijpen je vanaf minuut één, het is een langzame film ondanks dat hij voorbij vliegt, de film zet je aan het denken. Kortom ga dat zien! Maar neem wel een vestje mee want in de bioscoop is het opeens koud als je uit de warmte komt.

En verder…
| Geurkaars van P.F. Candle Co – broche in bloemvorm van Des Petits Hauts  – Broches in hartvorm van Macon & Lesquoy – Gele salt-water sandals – Comfortabele birkenstocks in het bruin – Pompom-slinger van OYOY Living Design |

juli favorieten

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers