Ken je Green Kitchen Stories al?

Momenteel ben ik even ontzettend fan van alle recepten van the Green Kitchen Stories. Deze blueberry muffins komen ook van dit Zweede foodblog en zijn écht te lekker. Vandaag mijn versie van deze cakejes die perfect zijn voor onderweg of als ontbijt!

Het blog The Green Kitchen Stories is van het Zweedse hippe stel David Frenkiel en Luise Vindahl. Zij schrijven op hun website over hun culinaire gezinsleven en geven daar de meest heerlijke recepten bij. Veel recepten vind je op de site maar David en Luise schreven ook vier te gekke kookboeken. The Green Kitchen at Home is mijn favoriet, maar eigenlijk word je gelukkig van alle vier.

De gerechten van dit tweetal zijn 100% zijn vegetarisch, maar verre van saai. Bijna alle gerechten zijn ook nog eens super gezond, maar tegelijkertijd overheerlijk. Zo ook deze muffins! Ik bakte ze gisterenavond met Emilia om mee te nemen onderweg naar de Provence. Iedereen klaar?! Bakken maar!

Ingrediënten voor 12 muffins: 200 gram amandelmeel, 100 gram kokosrasp, 1 grote rijpe banaan, 3 bio eitjes op kamertemperatuur, 125 ml volle yoghurt, 10 dadels, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel vanille extract, 1/2 theelepel kaneel, 1 flinke snuf zout, 4 handjes bosbessen

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Vul een muffin bakplaat met 12 papieren cupjes. Doe alle ‘natte’ ingrediënten in één kom. Met de natte ingrediënten bedoel ik: de banaan, de dadels, de eitjes, de yoghurt, het vanille extract. Mix dit met de staafmixer tot een perfect glad beslag. Doe de overige ingrediënten in een andere kom en roer dit even goed door. Voeg vervolgens het groge bij het natte beslag en vul de muffinplaat. Zet de plaat 20-25 minuten in de oven. Haal de muffins uit de oven en aat ze afkoelen. Bon appetit!

Green Kitchen Stories

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers