Kids | To Eat | Tonijn Pasta

Mijn dochter lijkt zich tot een foodie te ontpoppen. Niet gek als je mamma vanaf start het boek Easy Peasy als eetleidraad en kookbijbel hanteert. Claire van den Heuvel en Vera van Haren maken mij dagelijks wegwijs in de culinaire kinderwereld. Hun voedingsschema’s volg ik regelmatig en de beste tips & tricks neem ik razendsnel over. Een voorbeeld van zo’n onmisbare tip? Schaf een Babycook aan! Deze alles-stomer draait bij ons overuren. Super gezond en reuze handig want je stopt alle ingrediënten voor de lunch of het diner van je mini-foodie in het mandje en na ongeveer tien minuten kunnen jullie aan tafel.

Na véél Easy Peasy recepten te hebben voorgeschoteld aan mijn kritische dreumes, is het tijd om hier af en toe een eigen kidsproof recept te posten. In de recepten zal ik de benodigdheden weergeven maar ik onthoud me van geven van hoeveelheden. Elke kind is anders en een pappa of mamma weet het best hoeveel pasta, worteltjes of vis er per gerecht voor zijn of haar oogappel nodig zijn. Alle recepten zijn in ieder geval voor kinderen vanaf 1 jaar, maar natuurlijk kun hier relaxt mee omgaan. Veel gerechten kun je, alleen al door ze te pureren, makkelijk wat eerder geven. We beginnen dit nieuwe avontuur met pasta en tonijn. Enjoy!

Ingrediënten: speltpasta, tonijn uit blik, avocado, cherrytomaatjes, doperwten, basilicum (1 of 2 blaadjes voor de smaak), fetakaas en een scheutje kokos- of olijfolie.

Aan de kook: stoom of kook de doperwtjes gaar en kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak. Snijd de tomaten, feta en avocado in blokjes en hak de basilicum fijn. Meng alle ingrediënten en voeg een beetje kokos- of olijfolie toe.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers