Kidsproof wokken met kip, ketjap en bimi

Yes! Eindelijk weer eens een succes receptje voor jou en de kids! Een kidsproof wok met rijst, kip, paksoi en bimi. Hij staat vliegensvlug op tafel en is mega lekker en ook nog eens gezond. Hier komt ie!

Wat je nodig hebt voor deze kidsproof wok? Voor 2 kindjes en 1 volwassene: 1 paksoi, 1 pakje bimi, 300 gram kipfilet, 80 gram zilvervliesrijst, 1 ui, 1 á 2 teentjes knoflook, ketjap manis, een bosuitje.

Hoe je het maakt? Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, wat ketjap, de honing en eventueel wat olijfolie tot vloeibare een marinade. Snijd de kipjes in kleine blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Zet dit een paar uurtjes in de ijkast. Kook wanneer je gaat eten de rijst. Snijd de paksoi en bimi in kleine stukjes, en de bosui in kleine ringetjes. Zet een wok op hoog vuur. Wok de kip en voeg de groenten toe. Zorg dat alle groenten echt goed gaar en enigszins zacht zijn, anders is het voor kindjes geen succes. Doe de gekookte rijst in de wok en voeg eventueel nog lekker wat ketjap toe. Hussel de boel goed door elkaar en klaar ben je. Bon appetit!

kidsproof wokken

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers