Kindermessen voor elke topkok in spe

 Elke beroemde kok roemt zijn moeder voor alle fijne kneepjes van het koksvak die zij hem met de paplepel heeft ingegoten. De culinaire toekomst van de kids ligt daarmee in onze handen en dat betekent: werk aan de winkel. Handig is wel als jouw mini-Alain Ducasse een beetje kan helpen tijdens het koken. En dat helpen begint bij een set veilige kindermessen. Let’s cut & cook!

Samen koekjes en cakejes bakken is vanaf jonge leeftijd al hartstikke leuk om te doen. Voor mijn dochter is het vooral de kunst om tijdens het bakken zoveel mogelijk lepels af te likken. Het liefst helpt ze dagelijks met alle handelingen in de keuken. Alleen een drie-jarig ukkie met een scherp mes de cherrytomaatjes laten snijden, vind ik zelf een minder goed plan. Daarom speurde ik het web af naar veilige kindermessen en vond ik deze 3-delige set Le Petit Chef van Opinel.

De set bestaat uit een koksmes, dunschiller en vingerbeschermer. Het mes en de dunschiller hebben een lemmet van roestvrijstaal. Het mes heeft een veilige afgeronde punt. Het heft van het mes en de dunschiller is van hout en voorzien van rode ring. Deze ring helpt de vingertjes op de juiste plek te houden en voorkomt dat de hand over het lemmet glijdt. De vingerbeschermer houdt het eten in een positie zoals een echte chef-kok en beschermt daardoor de kindervingers. De messenset is geschikt voor kindjes vanaf een jaar of vijf. Zelf denk ik dat de set onder begeleiding ook eerder gebruikt kan worden. Ik denk dat elke ouder het best in kan schatten of een kind hier al aan toe is. Sowieso is het een topcadeau voor elke jonge keukenhulp. Voor 34,95 bestel je hem hier.

Opinel Le Petit Chef

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers