Little people, Big Dreams!

Girlpower! Ieder meisje heeft (ook anno 2019) een superwoman nodig als grote voorbeeld. Met de boekjes die ik je vandaag tip, lees je samen met je dochter(s) over de coolste modeontwerpsters, kleurrijkste kunstenaressen, briljante schrijfsters, een heldhaftige astronaute, de dames die voor stemrecht en scholing voor meisjes streden en over nog véél meer sterke vrouwen. Lees je mee?

‘Little People, Big Dreams’ is een stoere reeks engelstalige boeken die de levens van bijzondere mensen in de spotlights zetten. Denk aan ontwerpers, kunstenaars , wetenschappers en activisten. Allen bereikten ongelooflijke dingen, maar elk begon het leven als een kind met een droom. Vandaag licht ik twaalf boeken uit die specifiek over bijzondere levens gaan van: vrouwen!

De boeken zijn om te bekijken, voorgelezen te krijgen of zelf te lezen. Ze zijn ideaal om de verhalen van deze vrouwelijke rolmodellen tot leven te laten komen. Het is zeker voor een meisjesmamma toch de taak om haar dochters te inspireren om als vrouw zelf ook een kleine of super grote positieve bijdrage aan onze wereld te leveren. Little People, Big Dreams laat iedere kleine dame in ieder geval al haar eigen superwomen ontdekken! Ik lees nu het verhaal over Jane Austen voor, maar Vivianne Westwood staat op de wishlist!

Ps: nee, ik lees niet in het Engels voor. Ik vertaal het verhaal gewoon naar het Nederlands tijdens het voorlezen… 😉

| ééntweedrieviervijfzeszevenacht negentienelftwaalf |Little people, Big Dreams!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers