Makkelijke ratatouille voor bij de BBQ

Gaat bij jullie de BBQ ook weer aan vanavond? Het beste bijgerecht is wat mij betreft een ratatouille. Deze versie met aubergine en courgette is makkelijk en gezond naast al dat vlees en die sausjes. Ik geef je het recept!

Altijd fijn om een makkelijk recept voor een bijgerecht bij de BBQ achter de hand te hebben. De verleiding is groot om alleen vlees, stokbrood, frieten en een sausje te eten, maar wat groenten is verstandiger en vult ook lekker. Deze makkelijke ratatouille schuif je in de oven en na iets langer dan een uurtje is hij klaar. Oh, en mocht je na het eten nog een plekje over hebben. Check dan deze bosbessencake met vanille en citroen!

Ingrediënten voor een bijgerecht voor 4 personen: 1 1/2 courgette in blokjes, 1 grote aubergine in blokjes, 4 teentjes verse knoflook in schil, een theelepel gedroogde tijm, een theelepel gedroogde rozemarijn, een paar scheuten olijfolie, peper en eventueel wat zout.

Aan de kook: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een ruime ovenschaal of braadslee. Hussel alles lekker door elkaar en zet dit 1 uur in de oven. Verhoog na dat uur de temperatuur naar 200 en laat de schaal nog 15 min in de oven staan. Serveer de ratatouille warm, lauw of bijna koud. Alles is lekker! Bon appetit!

Makkelijke ratatouille

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers