De makkelijkste pizza ever (uit de koekenpan!)

Nog ‘food-inspiratie’ nodig voor de kinderen? Vandaag tip ik je het recept van de makkelijkste pizza ooit. De garanties: een pizzabodem waar je vier ingrediënten voor nodig hebt. En die je in de koekenpan bakt. Die je vervolgens zo gezond of ongezond kunt beleggen als je wilt. Een pizza die meteen, ik herhaal, metéén topfavoriet is bij jouw kids. Ben je benieuwd?!

Soms is koken voor kinderen een ondankbare bezigheid. Je bedenkt een receptje, zoekt daarbij naar een combi van ‘lekker’ en ‘gezond’, staat vervolgens te zwoegen in de keuken en op het moment dat je de borden op tafel zet, verschijnen er lange ontevreden gezichtjes. Zo gaat het in ieder geval meer dan eens bij ons thuis. Hierdoor hebben we een aantal favoriete recepten die ik vaak kook, en deze panpizza wordt na vandaag zeker aan dat lijstje toegevoegd. Dit is namelijk hét recept voor de makkelijkste pizza ever!

Ingrediënten voor één pizza (goed voor twee kinderen): 120 gram tarwebloem + wat extra (kan ook volkoren- of speltbloem of zelfs speltmeel zijn), 100 gram griekse yoghurt, een lekkere snuf zeezout, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, een paar eetlepels Mutti Pizza tomatensaus, buffalo mozzarella in dunne plakken, een hand cherrytomaatjes in drieën gesneden, olijfolie.

Aan de kook: mix in een ruime kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Dit deed ik met een lepel. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe. Roer het geheel eerst met een lepel door elkaar, gebruik daarna gewoon je hand om te kneden. Het kan zijn dat je iets meer bloem nodig hebt om een samenhangende bal te maken. Bestuif nu het aanrecht met wat bloem en rol hier de bal uit tot een grote platte pizzabodem ter grote van een ruime koekenpan. Verhit de koekenpan op het vuur met wat olijfolie en leg de pizzabodem in de pan. Bak de bodem tot hij bruin en knapperig is aan de ene kant (dit duurde bij mij een paar minuutjes) en draai de bodem om.

Besmeer nu de bruine bovenkant van de pizza met de pizza tomatensaus en beleg de pizza met plakjes mozzarella en tomaatjes. Laat dit een paar minuten op het vuur staan. De onderkant van de bodem is nu ook lekker knapperig en de kaas is  als het goed is gesmolten. Maak de pizza af door er wat olijfolie overheen te sprenkelen. Serveer de pizza en zie het wonder. Bij ons was hij binnen no time op!

Tip!

Variëren met deze pizza is natuurlijk easy peasy. Zo kun je al experimenteren met de bloem- of meelsoorten in de bodem en qua toppings kun je ook alle kanten op. Emilia houdt enorm van tonijn dus volgende keer voeg ik wat tonijn uit blik en zwarte olijven toe. Fijn zo’n nieuwe klassieker!

De makkelijkste pizza ever

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers