Met Marbotic leer je anno 2018 het alfabet!

Heb jij een kleuter thuis die letters wil leren? Of misschien een groep 3-er die druk bezig is met het schrijven van woordjes? Dan is Marbotic sowieso iets voor jullie! Vandaag lees je alles over de houten letters in magische combi met…. de ipad!

Deze vakantie is Emilia druk in de weer met letters en kleine woordjes. We lezen verschillende boekjes waarin het herkennen van letters aan bod komt, én ze is ontzettend druk in de weer met de houten letters van Marbotic. Hoe de smart letters precies werken? Met ieders kind quilty pleasure: de ipad. Onder de letters zitten nopjes waar de ipad vloeiend op reageert als de letter op het scherm wordt geplaatst. Je koop een doos houten letters, download vervolgens alledrie de bijbehorende apps (gratis) en je kunt vanaf drie jaar beginnen met leren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat Emilia nu 4,5 is en nu pas echt de slag te pakken heeft met Marbotic.

Emilia is momenteel druk in de weer met de app ‘Alfamonster’ om de letters te leren kennen en herkennen. Ook de ‘Blablabox’ is waar je woordjes mee kunt schrijven is favoriet. Ik schrijf voor haar wat korte woordjes op en zij zoekt de letters. Als je de letters op het scherm plaats, zegt de app wat je schrijft. Als het hele woord op het scherm staat, hoor je dus vanzelf dat je het uitstekend hebt gedaan! Leg ik het zo goed uit?

MarboticNaast dat het ontzettend leuk is om met die prachtige houten letters aan de slag te gaan, zijn de apps ook nog eens prachtig gemaakt! Dat maakt leren lezen extra leuk, toch? Marbotic is zo educatief dat het ook een geliefde methode is op verschillende basisscholen over de hele wereld. Marbotic heeft niet alleen de ‘Smart letters’ op de markt gebruikt, maar uiteraard ook de ‘Smart nummers’ om de getallen te leren en te leren rekenen.

De ‘Smart letters’ en ‘Smart nummers’ van Marbotic bestel je onder andere via www.apple.com.

Marbotic

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers