Marokkaanse kip met bloemkool en aubergine. Een gezond en makkelijk weekendgerecht!

Makkelijk. Gezond. Lekker. Eigenlijk zijn dit voor mij de drie elementen die elk gerecht zou moeten hebben. Deze bowl voldoet aan alledrie de eisen, maar hij vooral übergezond. Eigenlijk zo gezond dat je daarna een ongezonde toet verdient, het is tenslotte weekend, niet waar?

Met deze gezonde bowl met groenten en kruiden trapte ik het weekend af. Omdat het gerecht slechts bestaat uit Marokkaanse kip met bloemkool en aubergine is het niet echt een calorieënbom te noemen. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar ik had gisteren echt behoefte aan een enorm cheatmoment. Ik ben inmiddels 27 kilo lichter en houd mijn gewicht nu op peil door de 80/20 regel.

80% van de tijd eet ik volgens de regels van het boek ‘Eet als een expert’, 20% van de tijd laat ik de teugels wat vieren. En die 20% vindt bij mij alleen in het weekend plaats. Die minder gezonde momenten heb ik ook echt nodig. Het leven is nou eenmaal minder leuk zonder kaasplank of lekker toetje in het weekend. Als ik daarna de draad weer oppak is er op de weegschaal helemaal niets veranderd. Gister bestond mijn cheatmoment uit een te groot stuk Tony Chocolonely Zeezout Karamel. Te lekker. Genoeg gekletst. We gaan koken!

Ingrediënten per persoon: 150 gram kippendijfilet, 1/2 bloemkool in kleine roosjes, 1 aubergine in blokjes, olijfolie, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel ras el hanout, 1 theelepel kurkuma, wat versgemalen peper.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Doe de bloemkool en aubergine in een ruime ovenschaal of braadslee (de laatste gebruik ik). Besprenkel de groenten met olie en de kruiden en zet dit 30 minuten in de oven. Smeer ondertussen de kippendijtjes in met olijfolie, dezelfde kruiden en eventueel wat versgemalen peper. Haal de ovenschaal na 30 minuten uit de oven en leg de kip erin. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven en het gerecht is klaar. Bon appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers