Marrokaanse couscoussalade maar dan met bloemkoolrijst

Waarom geen Marrokaans couscous-achtig gerecht maken met bloemkoolrijst? Ik probeerde het vanavond en mijn bowl was verrassend genoeg hartstikke lekker. Bloemkoolrijst blijkt dus écht multi-inzetbaar te zijn en bovendien: gezonder dan dit gaat het echt niet worden hoor! Receptje vind je hieronder.

Ingrediënten per persoon: 1 teen knoflook fijngesneden, een halve gesnipperde ui, een half pak bloemkoolrijst of 1 kleine bloemkool geraspt, 1/2 courgette in blokjes, handje gele tomaatjes gehalveerd, 150 gram kippendij in blokjes, 1/6 plak feta in blokjes, een hand gehakte rucola, een handje fijngehakte munt, een theelepel kaneel, kurkuma en gemalen komijn, wat citroensap.

Aan de kook: pak de wok en verhit deze met wat olijfolie. Wok de ui en de knoflook lekker bruin en voeg de kipjes toe. Voeg nu de kaneel, komijn en kurkuma toe. Bak de courgette mee tot deze lekker bruin is en voeg dan de rijst toe. Neem een ruime schaal en doe daar de overige kruiden, rucola, feta en tomaatjes in. Als de bloemkoolrijst een paar minuutjes gewokt heeft, voeg je als laatst wat citroensap toe. Gooi de inhoud van de wok in de schaal. Breng eventueel nog op smaak met wat extra kruiden of peper. Bon appetit

Bloemkoolrijst

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers