Met de zusjes Hemsley en Hemsley start je 2018 super gezond!

Gezond het nieuwe jaar beginnen een afgezaagd onderwerp? Ik vind van niet. Door de toetjes, oliebollen en extra glazen wijn van de afgelopen dagen voel ik me niet optimaal fit. Tijd om de gezonde draad weer op te pakken met mijn favoriete kookboeken van twee Britse zusjes!

Sinds het lezen van het boek ‘Eet als een expert’ kies ik doordeweeks zoveel mogelijk voor de producten die de schrijfsters in dat boek aanbevelen. Denk aan ‘clean-eating-light’. De dames promoten met een wetenschappelijke grondslag: Volkoren producten als pasta, couscous, brood en rijst. Denk ook onbewerkt vlees en vis, hele vruchten, veel groenten, ongebrande noten. Na het lezen van deze leidraad probeer ik zout, suiker, teveel cafeïne en alcohol zoveel mogelijk te vermijden. In het boek staan een aantal recepten, maar tijdens mijn afvalrace vorig jaar was ik op zoek naar meer inspiratie op gezond culinair gebied. De boeken van de zusjes Melissa en Jasmine Hemsley bleken al snel een onuitputtelijke inspiratiebron te vormen voor mijn eetstijl.

Het eerste boek ‘De kunst om goed te eten‘ van Hemsley en Hemsley stond al een tijdje in de kast. Het was hét kookboek waarnaar ik zocht. Voor elk moment op de dag is er een recept in het boek te vinden. Ontbijtjes met havermout, granen, verse vruchten, en ook verrassend met groenten. Talloze soepen, salades, curry’s, pasta’s en ook zoete gerechten komen aan bod. En allemaal recepten met ongeveer dezelfde filosofie als in het boek ‘Eet als een expert’ wordt beschreven. Currypastes komen bijvoorbeeld niet meer uit een potje, ik maak ze zelf. En nee, dat is niet veel werk. Als je eenmaal de benodigde potjes gedroogde kruiden in huis hebt, kun je tijden voort.

Inmiddels eten wij meerdere keren per week uit zowel het eerste boek van Hemsley en Hemsley, als het tweede boek genaamd ‘Lekker en snel voor elke dag‘. In het tweede boek staan ook nog eens fijne extra tips voor een fysiek, maar ook psychisch gezonde levensstijl.

Dit jaar publiceren Melissa en Jasmine ieder een eigen kook- en lifestyleboek. Melissa komt begin maart met haar boek ‘Eat Happy‘ en van Jasmine kunnen we half april het boek ‘East by West‘ verwachten. Twee soloproducten, en dat betekent: extra veel nieuwe ideeën!

Hemsley en Hemsley

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers