Met het boek ‘Slaapklets voor kleuters’ sluit je gezellig af

Op de vraag ‘hoe was het vandaag op school?’, krijg ik standaard het antwoord ‘heel leuk, mamma’. Op de vraag ‘wat heb je allemaal gedaan?’, krijg ik meer dan eens het antwoord ‘weet ik niet meer’. Een echt gesprekje met een kleuter voeren, vereist dus een speciale aanpak. Gelukkig is daar nu het boek ‘Slaapklets voor kleuters’!

‘Slaapklets! voor kleuters’ is fijn boek om de dag rustig en gezellig af te sluiten. Aan de hand van plaatjes en vragen kan je samen met je kleuter de dag doornemen. ‘Wat is er allemaal gebeurd op school en daarna’? Wat waren de leuke momenten, en wanneer had je het niet zo naar je zin? Het boek laat je als pappa of mamma in de belevingswereld van je kleuter duiken.

De opzet van het boek
Iedere linkerpagina bevat elke bladzijde dezelfde plaatjes: kies één of meer van de afgebeelde situaties en laat je kind erover vertellen. ‘Heb je vandaag gedanst? Buiten gespeeld of een werkje gedaan? Werd je daar blij van, of misschien verdrietig of boos?’. De rechterpagina is steeds anders: een kort spelletje, een of twee kletsvragen en een rustige afsluiter, zoals minimassages. Met ‘Slaapklets! voor kleuters’ kun je samen kletsen over de dag, even gek doen, ontspannen en je kind lekker instoppen. Een speciaal moment voor allebei!

De verrassende inhoud is gemaakt door educatief schrijfster Michal Janssen. De vrolijke illustraties zijn getekend door visual storyteller Sabine Wisman. Slaapklets! voor kleuters is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Het boek kost 14,95 en je bestelt het hier.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers