Met Smart Games vermaakt elk kind zich uren. Alleen!

Soms lijkt het mij heerlijk om een kind te hebben dat zichzelf uren kan vermaken. Emilia kan dat namelijk niet. Sommige periodes gaat het wel beter, maar over het algemeen wil ze met een vriendinnetje spelen, met mij knutselen of bakken en ga zo maar door. Via een vriendin ontdekte ik een serie spelletjes die bedoeld zijn om juist alleen te spelen. Ik kocht er eentje, en het werd zowaar een succes!  Vandaag alles over de Smart Games.

Smart Games zijn er voor kindjes vanaf twee jaar. Alle spellen zijn opgezet om helemaal alleen te spelen. Kinderen lossen zelf een puzzel op, en kunnen daarna weer verder met een volgende puzzel. Wij hebben sinds kort Roodkapje in huis. Het spel bevat Roodkapje, de wolf, vijf weggetjes, drie bomen en het huisje van grootmoeder. Het huis, de bomen en de figuurtjes zet je op het bord neer volgens het plaatje in het bijgeleverde boekje met opdrachten. Vervolgens is het de bedoeling dat het kind met de vijf wegen een pad maakt van Roodkapje naar het huis. De juiste oplossing is ook te vinden in het boekje.

Emilia is eerst begonnen met het spelen met de figuurtjes en de wegen. Zonder echt een opdracht uit te voeren. daarna is zij gestart met een opdracht uit het boekje, het ging als een trein! Hier thuis is deze Smart Game dus een succes. Ottilie wordt binnenkort twee en op haar verlanglijst staat inmiddels ‘Bunny Boo’.

| 1. Roodkapje – 2. Drie kleine biggetjes – 3. Parking puzzler – 4. Trucky 3 – 5. IQ puzzler – 6. Castle logix – 7. Sneeuwwitje – 8. Jumpin – 9. Bunny Boo – 10. Dinosaurs – 11. Colour code – 12. IQ fit |

Smart Games

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers