Moodboard maken

Een moodboard maken is meer dan een beetje kinderlijk knippen en plakken. Ik pak een oude tijdschriften, een grote kop thee, zet radio 1 aan (ja echt) en ik vermaak me uren met het maken van een collage. Afgelopen weekend kwam ik er achter dat dit echt mijn beste manier van ontspannen is en dat ik tegenwoordig te weinig aan mijn hobby toekom. Tijd voor verandering!

Mijn oma vertelde mij vroeger een verhaal over haar droomfiets. Dolgraag wilde ze die fiets hebben, maar uiteraard kreeg zij hem niet ‘zomaar’. ‘Als je de fiets nu wilt hebben knip je er een plaatje van uit en hang hem maar boven je bed’, zo zei haar vader. Als kind vond ik dit een briljant idee en zo ben ik ooit begonnen met het verzamelen van stapels tijdschriften om daar vervolgens alles uit te knippen waar mijn oog maar op bleef haken. Vervolgens maakte ik van al mijn knipsels een collage of moodboard. Ik denk dat ik een jaar of viertien was en mijn hobby was hiermee geboren.

Tip: toen ik afgelopen week aan het knutselen was, deed Emilia ook gezellig met me mee. Van scheuren, knippen, plakken en kleuren werd ook zij helemaal ‘zen’! Check hier mijn moods uit het verleden.

moodboard

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers