Nasi. Snel en super geliefd bij de kids!

Momenteel geliefd bij ons alle vier: nasi. Ik maak het steeds een beetje anders, maar elke keer met een eitje en de kleine fijnproevers vinden het keer op keer een feest. Ik geef het het recept!

Eigenlijk weet ik niet zeker of hét recept voor Nasi überhaupt bestaat. Ik maak hem in ieder geval een beetje met de leftovers uit de ijskast en op gevoel. Volgens mijn man kon zijn Omi de allerlekkerste maken, en komt mijn versie van dit gerecht dicht in de buurt. Lucky me. Deze keer maakte ik hem met prei, maar soms gooi ik er wat erwtjes doorheen of bak ik kleine stukjes wortel mee. Je kan in principe allerlei kanten op, en daar hou ik van. Daar gaan we!

Ingrediënten voor 4 personen (twee grote en twee kleine): 300 gram kippendij in blokjes, 2 uien fijngehakt, 2 fijngehakte (of geperste) tenen knoflook, een prei in kleine ringen, 85 gram achterham in plakjes en die in blokjes gesneden, 4 eitjes, scheut ketjap, beetje sambal, 120 gram zilvervliesrijst, beetje olie voor in de wok en pan.

Aan de kook: kook de rijst volgens de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat staan tot gebruik. Verhit een beetje olie in de wok en bak de ui en knoflook bruin. Voeg de kip toe. Schep dit een paar minuten om en om en gooi dan de prei erbij. Vervolgens voeg je de ketjap en sambal toe en uiteindelijk ook de rijst. Bak in een aparte koekenpan de eitjes. Schep in grote kommen de nasi op en leg het eitje bovenop. Voor de meisjes mix ik hem erdoor. Bon appetit!

Nasi

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers