Zomerse Aardbeien Trifle

En hierbij verklaren wij het aardbeienseizoen voor geopend! Tijd voor het eerste toetje op Mooddot, en we trappen maar wat graag feestelijk af met deze zoete zomerkoninginnetjes. Neem één hapje van de sponsige cake samen met de aardbeien, rabarber en de romige mix en je bent verkocht…

Ingrediënten: kook of bak een gemiddeld grote cake, 125 ml slagroom, 500 gram aardbeienkwark, honing, limoen, 2 á 3 stronken rabarber, ongeveer 800 gram verse aardbeien en een limoen.

Aan de kook: snijd de rabarber in stukjes en kook deze met 1 eetlepel water tot moes. Laat de rabarber vervolgens afkoelen en uitlekken in een ragfijn vergiet. Snijd 2/3 van de aardbeien in stukjes en meng deze met een 2 eetlepels honing door de afkoelde rabarber. Rasp de limoen. Klop de slagroom net aan stijf en mix er vervolgens de kwark en de limoenrasp doorheen.   Snijd de cake in dunne plakjes. Neem een middelgrote schaal en bedek de bodem met plakjes cake, schep er een laag van het  kwark/slagroom-mengsel op, gevolgd door stukjes aardbeien met rabarber. Bouw de volgende laagjes hetzelfde op. Eindig met een topping van het kwark/slagroom-mengsel en plakjes van de overige verse aardbeien. Na een paar uur zijn de smaken lekker ingetrokken, en smaakt de trifle op z’n best. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers